Музичка секција 

Музичка секција наше школе основана је 2014. године и већ 5 годинa успјешно представља школу на свим значајнијим догађајима у Источном Сарајеву. Задатак музичке секције, као облика ваннаставне активности у школи, је да обогати музичко искуство чланова секције кроз учествовање у различитим видовима музичког извођења и изражавања и да створи што више простора да чланови покажу свој таленат у школи и ван ње. Све активности у раду секције су усмјерене на развој музичких способности ученика и базирају се на вокално извођење (пјевање), инструментално извођење (свирање на различитим инструментима), као и на комбинацију вокалног и инструменталног музичког репродуковања. Поред жеље да се кроз секцију надогради знање које се првенствено стиче у оквиру часова редовне наставе из различитих предмета, циљ секције представља и рад на постизању видљивих резултата из области музике (наступи на школским приредбама, градским манифестацијама, такмичењима, фестивалима и сл.)

     Кроз петогодишње постојање и рад музичке секције, постојала је жеља да се кроз програм рада секција представи у различитим областима и жанровима музике. Из тог разлога, у секцији су се обрађивале пјесме за пјевачку групу најчешће из области етно музике, композиције за пјевачку групу уз пратњу инструменталног састава из области традиционалне и популарне музике, и композиције за инструменталне саставе из области камерне и традиционалне музике.

     Од свог оснивања, чланови музичке секције су имали бројне наступе и учествовали у многим манифестацијама као што су: Светосавска академија, Ђурђевданске свечаности, Принципови дани, Међународни фестивал вина и гастрономије, Сајам образовања, Дани ђачког стваралаштва, хуманитарна приредба „Да васкрсне добро у нама“, обиљежавање 9. јануара „Српској за рођендан“, посјета Дому за старија лица у Источном Сарајеву, Дани одбране Илиџе и многи други.

     Школске 2019/2020. године, музичка секција броји 10 чланова. Пробе секције се одржавају уторком од 17:30-19:05h. Музичку секцију води професорица Божица Јефтовић.