Секција Руског језика

Секција Руског језика постоји од ове школске године и чине је ученици Милица Лаловић IV1, Јелена Lаловић IV1, Јована Бејатовић IV1, Марија Бјелица III1, Марија Шевкушић II8 и Анђела Пржуљ I3. Вођа секције је Слађана Шешељ, професор руског језика и књижевности.

План је да се чланови секције упознају са руском културом и традицијом, животом младих, историјом... да прошире своја знања о Русији, њеном народу и језику. Стога ћемо гледати филмове, серије, слушати музику, читати стихове, руске класике, учити руске пословице, изводити игроказе и све то, наравно на руском језику.

Поред горе наведеног планирамо да учествујемо у свим манифестацијама које организује наша школа. Тренутно радимо на припреми рецитала који ћемо извести 27. јануара, на Светосавској академији.

У току су и припреме за Руско поетско – музичко вече на коме ће чланови наше секције рецитовати, глумити, читати одломке из књига најпознатијих руских књижевника, пјевати народне, али и популарне руске пјесме, као и изводити композиције руских композитора, те се потрудити да свим нашим ученицима, наставницима и грађанима Источног Сарајева приближе руску културу и умјетност.

Врата наше секције су свима широм отворена и сви су добро дошли. Ипак има један услов, а то је да барем мало познају руски језик.