БИОГРАФИЈА
Срђан Лучић је рођен у Источном Сарајеву 21. 2. 2002. год. Завршио је Основну школу „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи 2017. год., као носилац дипломе „Вук Караџић“ и ученик генерације.
Упоредо са основном школом похађао је и Школу за основно музичко образовање Источно Ново Сарајево, одсјек гитара, коју је такође завршио као носилац дипломе „Вук Караџић“ и ученик генерације.
По завршетку основне школе, своје образовање је наставио у ЈУ СШЦ „Источна Илиџа“, гдје је истовремено похађао гимназију-општи смјер и средњу музичку школу-смјер музички
извођач (гитариста). Добитник је признања „Вук Караџић" и у гимназији и у музичкој школи, те проглашен за ученика генерације.
Поред оствареног одличног успјеха, у току свог цјелокупног школовања учествовао је на преко 100 такмичења.Такмичио се из многих области, које укључују: математику, физику, програмирање, стране језике, гитару, камерну музику и теоретске музичке дисциплине, од школског до интернационалног нивоа. Вишегодишњи је учесник кампова и школа математике, физике и програмирања за надарене ученике. Активно је учествовао у раду разних ученичких организација, музичке секције, а обављао је и функцију предсједника Савјета ученика.
Освојио је преко 80 награда на такмичењима, од којих се посебно истичу: првак Републике Српске у програмирању, вишеструки побједник регионалних и републичких такмичења, добитник бројних лауреатских, првих и других награда на републичким и интернационалним музичким такмичењима.
Активно се бави кошарком и пливањем. Освојио је бројне награде на разним спортским такмичењима.
У току свог школовања наступао је на преко 120 концерата, културних и хуманитарних манифестација и био гост разних радијских и ТВ емисија. Бави се компоновањем и аутор је неколико композиција класичне музике за гитару.